Антимафиотите искат 15 млн. от Горанов

Антимафиотите искат 15 млн. от Горанов | StandartNews.com

В ГДБОП няма пари за заплати, ДАНС им прехвърля само документи

Антимафиотите от ГДБОП чакат 15 млн. лева от финансовото министерство за заплати и капиталови разходи. Дирекцията бе върната обратно във вътрешното ведомство след промени в Закона на МВР. За да започне ефективно работата обаче, тя трябва да разполага с бюджет. Все още необходимата сума не е отпусната от ведомството на Владислав Горанов, научи "Стандарт". Чисто документално парите трябва да се вземат от ДАНС и да се прехвърлят в бюджета на МВР. Ако това не бъде направено до април, над 500 служители може да останат без заплати. Парите не са заложени в държавния бюджет за 2015 година, защото по времето на приемането му промените в закона за МВР все още не бяха факт. Сградният фонд на бул. "Цариградско шосе" пък, с който дирекцията ще разполага, също не е оформен документално, но срокът за това е до края на април. Според източници на "Стандарт" в момента единствено прехвърлянето на документи от ДАНС в ГДБОП и Специализираната прокуратура тече по план.
Антимафиотите минаха под шапката на ДАНС през лятото на 2013 г., което предизвика сериозно недоволство от страна на тогавашната опозиция в лицето на ГЕРБ. Сега обаче някои от служителите, които трябваше да се върнат на работа в МВР, са решили да останат в ДАНС. От понеделник започва и окомплектоването на щатовете на антимафиотите.

Бъчварова пуска срещите си онлайн

Новият вътрешен министър Румяна Бъчварова ще пуска всичките си срещи през деня на сайта на ведомството - www.mvr.bg в специална рубрика.
Така досегашната практика МВР шефове да се срещат с някого, без да обявяват, се прекратява. Целта е в МВР да има по-голяма прозрачност както за работата на министъра, така и за евентуалните бъдещи инициативи на ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай