Ангелов: Проф. Кантарджиев е епоха

Бившият здравен шеф възмутен от решението на Кацаров да пенсионира експерта

Ангелов: Проф. Кантарджиев е епоха | StandartNews.com

ВИЖ ОЩЕ: Шок. Пратиха в пенсия любимеца на народа!

"Проф. Кантарджиев е епоха. Голям мъж. Водач на отбора. Никога не се е крил отзад. Винаги се биеше отпред". Това коментира във фейсбук бившият здравен шеф проф. Костадин Ангелов по повод изненадващото решение на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров да пенсионира директора на Националният център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ).

ВИЖ ОЩЕ: Протест в защита на проф.Кантарджиев през МЗ

"Понякога сме имали различни мнения. Спорили сме", написа Ангелов във фейсбук. "Най-разгорещеният ни спор беше за присъствената форма на обучение. Той настояваше да спрем децата от училище. Спорихме почти до 22.30ч. Други искаха обратното. Беше война за живот, но и война на аргументи. Накрая взехме решението. Винаги сме били отбор", пише в поста си Костадин Ангелов.

ВИЖ ОЩЕ: Десет крилати фрази на проф.Тодор Кантарджиев

"Проф. Кантарджиев проведе обучението и на българските журналисти. Разказа им всичко, което трябва да знаят за ваксините, за видовете ваксини и т.н. Написа и книга за ваксините. Раздаваше се професионално и безрезервно. За да е полезен. И беше полезен. И ще бъде полезен отново", категоричен е бившият здравен министър. И заявява:

"Да, той има навършени години за пенсия. Да, може да бъде пенсиониран. Законът го позволява. Една мисъл, обаче не ми дава мира. Ако някой е решил да пенсионира проф. Кантарджиев, да го беше направил с церемония и награда. Той заслужава поне това уважение.".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай