Андрей Гюров с неудобен въпрос към Борисов

ПП предлагали каузи, не постове

Андрей Гюров с неудобен въпрос към Борисов | StandartNews.com

Председателят на ПГ на „Продължаваме промяната” удари лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с неудобен въпрос. Искам да го попитам г-н Борисов защо Нефтохим последните 10 години не е регистрирал печалба и защо не е плащал данъци в България, попита Гюров в интервю за Нова тв.

По думите му трябва да си спестим съботно-неделните сказки от шипковия храст и да обърнем внимание на това, което държавата трябва да свърши. Трябва да се справим с инфлацията, да приемем еврото и да спрем корупцията, каза още той.

Що се отнася до вотът на недоверие, той заяви, че все още вярва, че в НС има хора, които искат да сложат България на евроатлантическия път без корупция. Водят се разговори на ниво МС, на ниво група, говоря с много депутати. Нямам предвид конкретни хора, ние разговаряме за кауза. Каузата е една свободна България в която няма корупция, уточни той.

Гюров е на мнение, че ГЕРБ и ДПС се притесняват, че все повече депутати ще се обърнат към вътрешния си глас и няма да подкрепят вота на недоверие.

Що се отнася до изказването на Радев за пазаруването на депутати, Гюров заяви, че е бил подведен от екипа си, защото те не предлагат постове, а кауза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай