Вторник,

Ахмед Ахмедов с нови данни за полицейския тормоз

От: СТАНДАРТ -
Ахмед Ахмедов с нови данни за полицейския тормоз
A
A
A

Нови данни за полицейския тормоз по време на предизборната кампания над хора от уязвими групи даде в прокуратурата в Разград зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. Той се яви заедно с адвокат на ДПС, за да изложи още подробности по жалбата, която депозира на 20 октомври. Тогава Ахмедов и кметове на ДПС от областта представиха сигнали за тормоз и опити за сплашване на хора с ТЕЛК, които бяха заявили желание за упражнят правото си на глас чрез подвижни избирателни секции.

Посочихме хората, които са били тормозени - с имена и факти. За тормоза над тях ни сигнализираха нашите партийни структури на общинско и областно ниво, съобщи Ахмед Ахмедов.

Искам да кажа на всички наши съмишленици и на всички пострадали хора, че нито един от тях няма да бъде изоставен, че честта и достойнството на всеки един от тях ще бъдат защитени, категоричен бе Ахмедов. И заяви: "Ние вярваме в българското правосъдие, вярваме в съдебната система".

Призоваваме прокуратурата много съвестно и отговорно да извърши това разследване, за да може служителите, които са накърнили честта и достойнството на нашите жители, да бъдат наказани, каза още зам.-председателят на ДПС.

За нас в основата на демокрацията са правата и свободите, а правата и свободите в нашата мила Родина България са гарантирани от Конституцията и законите в страната. И ние, ДПС, няма да позволим на никого да не спазва Конституцията и законите, подчерта Ахмед Ахмедов.

Ние, ДПС, имаме мисия - да защитаваме демокрацията и държавността в нашето Отечество. Ще продължим да носим тази отговорност независимо кои хора управляват страната или какви ръководни постове заемат, заяви Ахмедов. И допълни: "31 години в нашите къщи не бяха влизали служители на МВР. Сега всички станахме свидетели как в тази кампания МВР се превърна в предизборен щаб".

Ахмедов се извини на всички честни и достойни служители на МВР. Мнозинството от тях не действат в прийомите на народната милиция, а са съвестни и отговорни, което им прави чест, заключи зам.-председателят на ДПС.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички