Адемов: Ситуацията бе подценена, анализът на риска - лош

Адемов: Ситуацията бе подценена, анализът на риска - лош | StandartNews.com

София. Нямаше лесно решение в нощта на сблъсъците на протестите, то се взе от представителите на МВР, които разбират от масови безредици. Това сподели министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов от ДПС.

Адемов беше един от тримата министри, които в злополучната нощ се качиха в автобуса, опитал се да пробие кордона от недоволстващи граждани.

В първата група влязоха министрите и депутатите с надеждата, че ще бъдем изведени от Парламента. Ясно е, че ако сме там вътре в тъмната част от денонощието, ние се превръщаме в дразнители. Изживяването, че всеки момент камък, бутилка или нещо друго ще ви удари по главата, е ужасно, каза Адемов.

Проблемът е, че мирните и симпатичните протестиращи бяха заобиколени от не дотам симпатични хора, които потрошиха автобуса. Почетната обиколка на автобуса беше своеобразен тур за "овации", каза Адемов.

Видях в очите на редовите полицаи желание да си свършат работата перфектно. Въпросът кой е вземал решението е друг, каза Адемов. Той каза, че няма съмнение в решението на Цветлин Йовчев и хората от МВР в чистите им намерения. Протестиращите имаха възможност за бързо прегрупиране, каза Адемов. Нямам доказателства за умисъл от страна на отговорните фактори в МВР, уточни социалният министър.

Той обаче уточни, че остава усещането, че ситуацията е подценена, анализът на риска не е добър, а психолозите не са си свършили работата докрай. Не знаехме дали ще излезем живи от тази среща с протестиращите, оплака се той.

Партията, която спечели най-много депутати, загуби властта и тя все още не може да приеме ролята си на опозиция. Нито една от партиите нямаше достатъчна легитимност, за да се сформира еднопартийно правителство, припомни Адемов. Той обаче похвали решението на ГЕРБ да се включи в дебатите по актуализацията на бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай