Адемов: Ще подкрепим машинното гласуване

ДПС ще предложи дискусия и за машинно преброяване на гласовете

Адемов: Ще подкрепим машинното гласуване | StandartNews.com

На извънредното задедание на парламента във вторник, на което ще се обсъждат промените в изборния закон, ДПС ще подкрепи машинното гласуване. Това заяви Хасан Адемов, който бе гост на Илияна Беновска в "Канал 3". 

"Когато има съмнение, че вотът на избирателите може да бъде подменен, предлагаме алтернативно решение", коментира Адемов. Според него още преди 4 месеца е трябвало да се прецени какво ще е въздействието на този метод. 

"Политиката на ГЕРБ, която наподобява аржентинско танго, не е сериозна", категоричен е депутатът от ДПС. 

Според него машинното гласуване не може да бъде манипулирано. "От 90-те години участвам в избори, виждал съм какви ли не куриози. Например на секционен протокол пишеше цифром 15, а словом - 20", посочи Адемов. Той заяви, че ДПС ще предложи дискусия и за машинно преброяване на протоколите. От Движението са наясно, че това не може да се случи три месеца преди местните избори, но може да се направи за следващите. 

"Не ми допада ДПС да бъде прикачвано към една или друга партия", заяви още Адемов. Той посочи, че ако определени предложения съвпадат с предизборната платформа на ДПС, Движението ги подкрепя. "Не виждам нищо странно в това, че отговорност за политиката в България трябва да носи ГЕРБ", каза още Адемов. И допълни: "Ние многократно сме заявявали, че тази управляваща коалиция ще доведе до катастрофални резултати". 

Депутатът заяви още, че няма как ДПС да подкрепи субсидията от 1 лев. "Това предложение на ГЕРБ бе направено след скандал с БСП за надвзетите субсидии, вследствие на който от левицата поискаха оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Но за нас няма как това предложение да помогне на партиите да изпълняват задълженията си", категоричен е Адемов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай