Зърнар проговори! Каза колко му струва колата

Люти закани за продължителен блокаж на страната

Зърнар проговори! Каза колко му струва колата | StandartNews.com

Един от зърнопроизводителите се разбесня по повод твърденията за суперскъпи коли в бранша, дошли от премиера Николай Денков.

Започнаха протестите на българските фермери след отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна, предаде репортер на Plovdiv24.bg."Този протест трябваше да бъде през пролетта, но тогава правителството ни излъга, че ще има компенсации. Тези глупости с бентлитата....

Ние сме 60 000 производители, 10 процента от едно стадо винаги си има мърша, но мен това не ме засяга. Моята кола струва 4000 лева.Не искаме просто пари, а равенство на пазарите. Субсидиите не са за коли, а за да си покрием разходите и да сме конкурентоспособни. Нямам против украинския внос, но да ни покрият разликата.

Премиерът ни нарича терористи, а аз да си мисля, че той ще преговаря с мен. Протестираме до дупка, докато не се приемат исканията ни", обясни пред камерата на медията ни Петко Черкезов, зърнопроизводител.500 зърнопроизводители и земеделски стопани от Пловдивско протестират на 4 места днес. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай