Неделя,

Зловещо! Кучета нападнаха баба и внуче

От: СТАНДАРТ -
1195
Зловещо! Кучета нападнаха баба и внуче
A
A
A

Брутален инцидент пред детска градина в кв. „Враждебна” в София. Кучета нападнаха баба и внучето ѝ пред входа на забавачката, докато се качвали в семейния автомобил, предава Нова тв.

При опит да спаси детето, жената изтървала един от двата йоркширски териера, които държала. За секунди, домашният любимец бил разкъсан и убит от освирепелите животни.

Кървавата история се разиграла пред очите на деца и родители пред ДГ „Шарена дъга”. „Свекърва ми е взела детето от градината, излизайки, тръгват към колата, в краката на свекърва ми са кучетата - йоркширски териери, а детето за ръчичка. Едно куче се спуска, тя хваща детето, за да го спаси. Тогава едното ни куче е захапано и умира веднага”, разказа Гергана.

Кучето, което ги е нападнало, е познато за родителите. Потърпевшата жена казва, че въпросното животно напада учители и деца. Тя настоява за мерки. И други хора в района разказаха, че са били нападани. А родителите казват, че ги е страх, когато водят децата си на градина.

„Години назад са сезирани институциите, собственикът не е намиран”, обясни директорката на детската градина. „Извършили сме проверка на място. В двора на имота има пуснати свободно четири големи кучета.

Установихме, че оградата е с нарушена цялост, откъдето животните напускат имота”, заяви Цветелин Добрев, Столичен инспекторат. „Тук се касае за домашни кучета. Ако са в двора, нямаме право да ги вземем.

Трябва да се обединят силите на Общината, Столичния инспекторат и полицията. Собственикът да се накара да държи кучетата само в двора”, заяви Милена Павлова, директор на Екоравновесие.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com