Златен век за "Стандарт"

За първи път присъдиха високото отличие на медия

Златен век за "Стандарт"     | StandartNews.com

София.  Златен век за "Стандарт". Най-високото отличие на Министерството на културата за първи път бе присъдено на медия.

Заслужавате наградата заради огромния си принос за развитието на културата в България, както и за националната кампания "Чудесата на България", каза министър Вежди Рашидов. Той връчи отличието на главния редактор на "Стандарт" Славка Бозукова след грандиозния концерт в НДК. Спектакълът в зала номер 1 бе по повод 20-ия юбилей на любимия вестник.

Приемам високото отличие заради целия екип на вестника, заради всички донкихотовци в него, за които само духовността може да излекува болния свят, в който живеем, каза г-жа Бозукова.

Преди това тя обяви резултатите от голямото гласуване в кампанията "Чудесата на България", което определи българските предложения за ЮНЕСКО. Белоградчишките скали и пещерата са №1 в категорията "Материално наследство". Уникалните кукли от шума, които децата от пловдивското с.Куртово Конаре правят по стара традиция, пък спечелиха в раздела "Нематериално наследство". Малките майстори дойдоха да чуят крайното класиране в София и след спектакъла поднесоха изненада - ръчно направени от царевична шума цветя. 

Президентът: Дълбок поклон! 

Поклон, дълбок поклон пред тази медия! Така президентът Росен Плевнелиев лично поздрави екипа на "Стандарт". Можем ли да си представим, че един вестник, една медия успя да мотивира 500 000 българи да гласуват за Чудесата на България. Хората разбраха, че имаме история, която трябва да разкажем на света, че ние сме специални и различни, посочи той. Надявам се повече държавници да получат една искра от вашата амбиция и визия и заедно да разкажем и бъдещето, и успеха на България като достойна европейска страна, каза Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай