Зима през лятото! Ето къде ще вали сняг посред август

Температурите още ще се понижат

Зима през лятото! Ето къде ще вали сняг посред август | StandartNews.com

"Зимата се завръща по планините...", пише на своята страница във Фейсбук Meteo Balkans. 

През нощта срещу вторник, от запад на изток очакваме през страната ни да премине пореден добре изразен студен атмосферен фронт. Вятърът в Дунавската равнина ще е от северозапад и ще се усили, и с него ще започне да прониква нова порция по-хладен въздух. Ще има условия за гръмотевични бури, като по-значителни ще са явленията отначало над Северозападна и Западна България, а до сутринта и над централните райони от нашата страна.

Сняг ще вали по най-високите части на Рила и Пирин. След обяд валежите ще обхванат Централния Балкан и Странджа. Ще духа умерен вятър от северозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще около 10°, на 2000 метра - около 5°.

През нощта срещу вторник времето в столицата ще е предимно облачно и на много места ще има условия за проливни валежи. Минималните температури ще се понижат и ще са между 14-15°С. До обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд ще е предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър . Максималните температури ще са между 23-24°С

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай