Живко Коцев ще бъде временно заместник главен секретар

Живко Коцев ще заеме временно поста на заместник главен секретар

Живко Коцев ще бъде временно заместник главен секретар | StandartNews.com

Старши комисар Живко Коцев  ще изпълнява временно  длъжността на заместник главен секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР). Това стана със заповед на министър Калин Стоянов, съобщи МВР на сайта си.

Живко Коцев поема поста от днес и беше представен на директорите на главни дирекции в присъствието на главния секретар Петър Тодоров, заместник-министрите Стоян Темелакиев и Кирил Ценкин. Причина за решението е дългата невъзможност на главен комисар Станимир Станев да изпълнява задълженията си.

Като приоритет пред работата на Коцев министър Стоянов постави противодействието на нелегалната миграция, както и борбата с пътнотранспортния травматизъм. От своя страна старши комисар Коцев благодари за доверието. Той подчерта, че е преминал през всички нива в системата на МВР.

Живко Коцев постъпва на работа в МВР през 1991 г. като полицай в СДВР. Работил е като инспектор в сектора „Престъпления против личността и грабежи“, началник на сектора „Грабежи“, началник на Четвърто РУ-СДВР, директор на ОДМВР - Велико Търново, заместник-директор на СДВР. От март 2022 г. досега е директор на ОДМВР - София.

Преди месец министърът на вътрешните работи Калин Стоянов назначи Явор Серафимов на поста директор на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). За директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) беше назначен Любомир Николов, предаде БТА  

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай