Жега в сряда, синоптиците обещават прохлада на определени места

Максималните температури ще са предимно между 35° и 40°, в София - около 35°

Жега в сряда, синоптиците обещават прохлада на определени места | StandartNews.com

Времето днес остава слънчево и горещо. Ще духа слаб, след обяд по Черноморието до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 35° и 40°, в София - около 35°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър със северна компонента, след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 29°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, в Дунавската равнина - умерен. Ще се развива купеста облачност и на места, главно в Северна България и планините, ще превали и прегърми. В петък и събота ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб или ще е почти тихо. Ще остане много горещо с максимални температури между 35° и 40°. В неделя от северозапад ще проникне относително хладен въздух и дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса, ще има временни увеличения на облачността, не са изключени и изолирани краткотрайни валежи. Новата седмица ще започне със слънчево време, вятърът ще бъде слаб, ще се ориентира от североизток. Температурите отново ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай