"Зелен коридор" за туристите от летището до хотела

Трябва да убедим гостите, че разпространението на ковид в областите Варна и Добрич е клъстерно и по-конкретно в старчески домове, решиха на среща

"Зелен коридор" за туристите от летището до хотела | StandartNews.com

Да се осигури "зелен коридор" за туристите от летището до хотела. Директният трансфер на гостите до  мястото за настаняване ще намали физическите контакти и ще осигури безопасност. Тази възможност бе обсъдена по време на срещата между вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и представители на германските туроператори в Златни пясъци.

Дискусията се проведе няколко дни, след като германските власти въведоха предупреждения за пътуване за областите Благоевград, Добрич и Варна.

“Няма да допусна в нито едно място за настаняване – нито по Черноморието, нито във вътрешността на страната, да не се спазват мерките за безопасност” , заяви министър Николова. По думите й сега е най-подходящият момент да привлечем туристите с това, че сме сигурна дестинация, за да могат да се върнат догодина, когато сезонът също се очаква да бъде тежък.

Николова запозна присъстващите с предприетите от нея мерки относно предупрежденията за пътуване. Още на 7 август вицепремиерът е изпратила писмо до Министерство на външните работи за предприемане на бърза реакция на висше дипломатическо ниво и за защита на българската национална позиция.

Ресорният министър и туроператорите бяха единодушни, че трябва да се противодейства на черни реклами като репортажа от Златни пясъци, който показва, че по време на организирани забавления в нощни барове на открито не са спазвани въведените от българските власти противоепидемични мерки. Представителите на бранша предложиха да бъде направен доклад за обстановката конкретно в курортите около Варна, да се предложат мерки.

„Трябва да убедим хората, че разпространението в област Варна и Добрич е клъстерно и по-конкретно в старчески домове“, категорични бяха те.

Според данни на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) от началото на летния сезон – 1 юни, до 6 август 2020 г. над 34 000 германски туристи за пренощували в местата за настаняване у нас. Най-голям брой от тях са отседнали в Златни пясъци – 7 721, Слънчев бряг – 7 490, Албена - 2 581, София – 1 921, Варна – 1 875. Допълнителни информация сочи, че от началото на годината до началото на август туристите от Германия, нощували у нас, пък надхвърлят 48 000. Също така за периода януари – юни 2020 г. на ГКПП са отчетени над 38 756 посещения немски туристи, което е спад от 82,5%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай