Защо киселите краставички помагат след ковид

Диетолози посочиха най-подходящите храни при възстановяването

Защо киселите краставички помагат след ковид | StandartNews.com

Диетолози посочиха най-полезните храни за възстановяване от COVID-19. Техните съвети бяха публикувани в индийския вестник The Pioneer.

Диетологът Preety Tyagi съветва тези, които са имали коронавирусна инфекция, да добавят към диетата си по-сложни въглехидрати, като пълнозърнести храни. Освен това тя препоръчва да се яде повече кисело мляко, да се пие комбуча и да се ядат кисели краставички и боб. Всичко това, по нейно мнение, ще помогне за възстановяване на чревната микрофлора и укрепване на имунната система.

Д-р Tyagi съветва също да ядете орехи, бадеми или тиквени семки за закуска, които са богати на омега-3 полиненаситени мастни киселини, помагащи на тялото да се възстанови от болести. Орехите също са богати на цинк, селен, протеини и витамин В, които играят важна роля за здравето на отслабеното тяло.

Д-р Рохини Патил вярва, че след заболяване не трябва веднага да се връщате към обичайния си начин на живот и диета. На първо място, Патил препоръчва да спите осем до девет часа на ден, тъй като след заболяване имунната система продължава да се възстановява след тежка борба с нова коронавирусна инфекция.

Лекарят съветва да пиете колкото се може повече течности и да избягвате прекомерния физически и психически стрес. За да възстанови естествения воден баланс на тялото, тя препоръчва да се пие вода със семена от чиа и босилек.

По-рано диетологът Андрей Князков посочи особено полезен продукт за възстановяване от COVID-19. Той посъветва хората, които са имали  коронавирусна инфекция, да включат пипер, особено български пипер в диетата си, пише Лента ру.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай