Четвъртък,

Защо Кацаров посегна на болница „Лозенец”? Ще стане ли детска

От: СТАНДАРТ -
Защо Кацаров посегна на болница „Лозенец”? Ще стане ли детска
A
A
A

Ще се превърне ли университетска болница „Лозенец” в педиатрична клиника? Решението на здравният министър Стойчо Кацаров да преструктуриране на бившата правителствена болница предизвика протести на лекари и студенти от Софийския университет.

„Идеята за това болница „Лозенец“ да се превърне в детска болница има икономически интерес. Земята на болницата е 160 дка и е оценена на 1 млрд. лева“, каза шефът на лечебното заведение Радосвет Горнев пред бТВ.

По думите му се цели закриването на максимално много държавни болници. „Строителството на болници в София, особено частни, е свързано с това да бъдат закрити съществуващи такива. Натискът върху държавните болници е огромен“, каза Горнев.

„Ние искаме най-сетне да се осъществи идеята за детска болница. Колкото по-рано, толкова по-добре. В двора на болница „Лозенец“ – още по-добре. Но болницата е част от медицинския факултет на СУ, това е основна база“, каза Горнев. Той допълни, че по темата няма диалог нито със съсловните организации, нито с ръководството на двете болници.

„Унищожаването на болницата, дори в името на тази популистка идея, е несъстоятелно. Заявих категорично, че всеки трябва да носи своите отговорности, взимайки такива решения“, допълни Горнев.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички