Започва топлото юнско време

Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София около 25°

Започва топлото юнско време | StandartNews.com

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София около 25°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но без валеж. Ще духа до умерен юг-югозапад вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

В петък температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, малко по-ниски - по Черноморието. Ще бъде предимно слънчево, с висока и средна облачност, по-значителна след обяд над западната половина от страната. Вероятността за валежи е малка. В Източна България и в районите, разположени в близост до северните склонове на планините, вятърът от юг-югозапад ще се усили. През почивните дни вятърът ще отслабне и температурите слабо ще се понижат. През нощта срещу събота и в събота на места, главно в Западна и Централна България, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. В неделя само на отделни места, главно в планинските райони, е възможно да превали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай