Започна голямото великденско преселение

Радари на всеки километър, ремонти затрудняват трафика

Започна голямото великденско преселение | StandartNews.com

Хиляди българи тръгват на път за празниците, съобщава Нова телевизия.

Още вчера следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Интензивен е трафикът на изходите на София тази сутрин.

Главен инспектор от "Пътна полиция" Лъчезар Близнашки посочи, че днес се очакват голям брой пътуващи.

Той съобщи, че въпреки вчерашния сериозен трафик не се е стигнало до сериозни проблеми по пътищата. Имало е обаче малки инциденти и предпоставки за сериозни такива.

Ремонтите на АМ "Тракия" допълнително затрудняват движението. Въпреки че от "Пътна полиция" са призовали те да бъдат прекратени за празниците, Пътната агенция е решила някои от ремонтните дейности да продължат.

Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ "Тракия".

От вчера тече и акция за превенция на високата скорост по пътищата. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци.

От утре пътните полицаи ще се насочат към населените места и ще следят за употреба на алкохол.

Въпреки засилените мерки заради коронавируса доста българи се отправят на почивка в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът и на ГКПП "Кулата". Опашката на границата се движи изключит

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай