Захарна фабрика не ще бездомни в квартала

Жителите недоволстват срещу дейността на кризисния център за настаняване на бездомни

Захарна фабрика не ще бездомни в квартала | StandartNews.com

Граждани от квартал „Захарна фабрика” в Столицата отново са в протестна готовност. Недоволството им е свързано с продължаващата дейност на Kризисния център за настаняване на бездомни лица в  район „Илинден”. Настояват и за премахване на гетото от незаконните постройки в квартала.

Жителите на квартала разказват, че са готови за действия, защото обещаното не е изпълнено.

"Утре сме на протест пред Столична община в 9 часа. Ние трябва да се грижим за тези хора. Има и куп организации с такава дейност, но никой не обръща внимание. Въпрос на време е всичко да ескалира. Тези хора не влизат в никакви рамки и не спазват правила. Искаме мястото на кризисния център да се смени и просто да живеем нормално”, казва Анна Тренкова – председател на Инициативен комитет „Захарна фабрика”.

„Хората са абсолютно прави и аз ги подкрепят. Тази концентрация не е нормална. Не е нормално толкова много хора да бъдат настанени през 100 метра. Говорих с госпожа Фандъкова и тези хора няма да бъдат настанявани повече. Полицейското присъствие също е засилено”, заяви Иван Божилов – кмет на район „Илинден”. Той добавя, че се очаква финансиране за ремонт на сградите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай