Загинаха трима чужденци, пометени от дрогиран шофьор

Катастрофата е на спирка Евксиновград

Загинаха трима чужденци, пометени от дрогиран шофьор | StandartNews.com

Тримата загинали при адския сблъсък в петък вечерта на спирка “Евксиноград” са чужденци - двама французи и един англичанин, съобщават от пресцентъра на полицията в морския град.

На излизане от бензиностанция пред входа на резиденцията лек автомобил е бил пометен от движещо се към града BMW.

Сигналът е подаден в 22:22 часа, фолксвагенът с трите жертви се опитал да направи забранен обратен завой, навлизайки в насрещното платно, маневра, за която има поставен забранителен знак. Според очевидци BMW-то се е движело с много висока скорост.

От удара са загинали двама френски граждани- - жена на 50 г., мъж на 67 и англичанин на 59-годишна възраст. Шофьорът на БМВ-то е варненец на 46 г. е без сериозни наранявания.

При направения на място наркотест е установена употреба на метамфетамин и амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа .Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.

От пресцентъра на прокуратурата напомнят, че институцията е предприела множество инициативи за изменение на Наказателния кодекс за престъпленията по транспорта – увеличаване на санкциите, отнемане на МПС, свързани с престъпления по транспорта след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай