Задължителни маски по Великден

Не мши харесва популярността ми, каза генерал Мутафчийски

Задължителни маски по Великден | StandartNews.com

 

Задължителни маски трябва да носят хората, които ще излизат по великденските празници. Това заяви шефът на Националния предизборен щаб генерал Мутафчийски по БНТ. Той каза, че ще иска по-строги мерки от правителството, за да се пресече разпространяването на заразата в дните около Възкресение. Те включват и по-строг контрол върху по-големи група хора, които се събират на празника.

По-рано главният секретар на МВР Йвайло Иванов обяви, че ще има полицаи пред всеки храм, както и засилено присъствие на силите на реда по Великден.

Обидно е, че толкова много хора спазваха дълго правилата, а сега една малка част ще ги изкриви и може да провали целия успех, каза Мутафчийски. Той каза, че България досега показа, че една малка държава може да се справя и с ограничен ресурс.

Той беше доста песимистично настроен кога вирусът ще си отиде. Каза, че не вижда германците да са променили очакванията си, че това ще стане в началото на лятото.

Видяхме, че топлото, но влажно време не го гони, да видим дали горещото и сухото ще го направи, каза генералът. Той потвърди, че в Китай и Южна Корея страдат в момента от резаразявания.

Генералът заяви, че не се радва на популярността си, защото се чувства по-добре в своите медицински води.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай