Юмрукът като бързо производство

Юмрукът като бързо производство | StandartNews.com

Боят между известната еднакво с песните и Фейсбука си Рут Колева и служителката от Външно министерство Деница Михайлова е великолепен пример за това какво става в България. То може да се определи с едно изречение - боят настана. Всичко се решава с юмрук, бият мутрите на Околовръстното, бие Стоичков, бият се известни и по-малко известни, изобщо бие кой когото хване.

И това е така, защото в нашата мила родна страна никой не вярва на правосъдието и разчита на бързото производство - юмручното право. А там, като във всяка държава, където има правова джунгла, побеждава по-силният или по-нахалният. А най-вече по-богатият.

И тъй като по-слабите обикновено са и по-бедни, те винаги губят във съда. И така

освен че са победени, те остават и финансово ощетени

Плащат разноските по делото. Хем бити, хем посрамени - това е съдбата на бедния и слабия.
Богатите и нахалните пък удрят директно без да се замислят, защото знаят че Темида им е добра приятелка. Тя е щедра и отзивчива. Винаги е готова да помогне на приятел в беда, и то не за кой знае колко много пари.

В случая двете нервни жени създават впечатление на еднакво нахални - и двете са подали жалби в полицията една срещу друга. Времето ще покаже коя е по-богатата. Но каквото и да стане и двете ще спечелят. Рут пак попадна в медиите не с песните си. А Деница от Външно вече е далеч по-прочута от богатия си съпруг оманец.

Изобщо юмрукът като бързо производство вече стана общоприета практика. Ако някой те изпревари на пътя, спираш го и го пребиваш. Ако някой погледне накриво жена ти, го завърташ и ступваш.

Бият се и се колят бежанците. Те обаче си имат оправдание - нямат права, за тях няма закони. Но защо се бият и законотворците ни в парламента? Те да не са Стоичков, че всичко да им е позволено? Те

нямат златни топки и не прославят България по цял свят

Второто типично българско в случая "Рут" е нездравият интерес към скандала. Вярно, лято е, нищо не се случва, даже в парламента въпреки вечната тема "досиета" е скучно. Рут идва на тепсия. А какво толкова се е случило? Две жени се скарали на паркинг, наругали и се посдърпали. Вярно и МВР се напрегна да проверява случката. Но пък ден по-рано цял полицейски началник си тръгна заради пренапрягане покрай една пиянска реплика.

А женската свада си е банална. Едната казала на другата "курва", другата пък твърди, че нарекли мъжа й терорист. И какво от това? Разбирайте се по женски, защо занимавате целокупния български народ? Защо трябва да се събуждаме и започваме деня с женски скандали?
Явно и при телевизиите боят за зрители настана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай