Яхти за милиардери

Яхти за милиардери | StandartNews.com

Имат по няколко басейна, вертолетни площадки, интериорът им е от злато и диаманти

Както обикновено, това лято по света ще се появят още няколко луксозни яхти, които не са по джоба на милионери, а подхождат само за милиардери. Не всички подобни плавателни съдове се произвеждат по поръчка. Някои се правят просто така - с надеждата да намерят купувач, след като яхтата бъде готова. Тези надежди винаги се оправдават. Официалните цени на такива яхти се обявяват, след като бъдат пуснати на вода и само ако не се намери купувач по-рано. Ето някои такива яхти за тези, които имат повече пари, отколкото здрав разум.

Ocean Victory

Дължина - 140 м. Това е най-чаканата яхта този сезон, защото е най-голямата, най-скъпата (цената още не е обявена) и най-хубавата. Има седем палуби, шест басейна, нова и пазена в тайна алуминиева сплав за основата (корпусът, разбира се, е стоманен). Дизайнът на помещенията, на външния корпус и въобще на всичко е италиански. Яхтата е огромна, шикозна и дори име неща, които са в повече. Със сигурност ще стане собственост на руски олигарх.

Swift

Дължина - 135 м. Започнаха да я правят в Абу Даби, след това няколко пъти я пренасяха от корабостроителите в корабостроителница по целия свят. Накрая бе върната в Абу Даби. За построяването й са използвани специални композитни материали и отлято по поръчка стъкло, което няма аналог. Бюджетът на проекта (не е обявен) няколко пъти бе удвояван, а строителството спирано, подновявано и пак спирано. Все още не плава, а я преследват всевъзможни проблеми. И все пак това ще бъде една от най-красивите яхти в света.

Project 120

Дължина - 120 м. Гръцка яхтена компания купи стари руски изследователски плавателен съд и го прекроява в луксозна яхта с вертолетна площадка, басейн и интериор от злато и диаманти. Яхтата все още си няма име, води се като проект.

K-366

Дължина - 107 м. Много добър норвежки проект. Седем палуби, вертолетна площадка и дори гараж за вертолети, което е доста необичайно. Според конструкторите, яхтата може да издържи на всяка буря и е подходяща не само закотвена близо до лазурния бряг, но и за околосветски пътешествия във враждебни води. Макар че повечето собственици на такива яхти не правят такива пътешествия, добре е да знаят, че с тази могат.

Poseidonos

Дължина - 106 м. Гърци престрояват стар туристически плавателен съд в яхта за някой много, ама много, богат. Стаята на бъдещия собственик е с размер 100 кв. м, холът - 400 кв. м. Палубите са 6. Разбира се, не може да минем без басейн и шикозен интериор. Повече подробности за проекта не са известни, защото яхтата се разработва в строга тайна. Гръцките корабостроителници до съвършенство овладяха умението да превръщат стари корита в луксозни яхти - това пести време и пари на всички.

PA 164

Дължина - 91,5 м. Холандска компания построи всичко сама, но за дизайнера на интериора поканиха английски колеги. Особеното на яхтата е това, че е специално построена така, че на нея едновременно да се намират две ВИП персони, които по време на цялото плаване дори да не се засекат. Всеки си има отделна палуба, стаи и всичко друго. Идеална яхта за мъж и жена, които отдавна, отдавна, са женени.

Illusion

Дължина - 88,8 м. Китайско произведение на изкуството. Въпреки специфичната си за бизнеса с луксозни яхти география, този проект си заслужава вниманието. Още повече, като се има предвид, че всички участници в построяването на яхтата са "пришълци" - от Англия, САЩ и Холандия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай