Всички от Спешна помощ в столицата хвърлиха оставки

Всички от Спешна помощ в столицата хвърлиха оставки | StandartNews.com

София. Колективна молба за напускане са подали всички 65 лекари от Спешна помощ в столицата, съобщи БНР. Те ще протестират пред Министерство на здравеопазването.

Сутринта медиците обявиха пред Нова тв, че имат намерение да подадат оставки и защитиха шефът Спешна помощ д-р Георги Гелев. Той от своя страна заяви в сутрешния блок на БНТ, че отхвърля всички обвинения към него и няма да подаде оставката си. Отговорността за проблемите в системата на спешната помощ е на държавата, изтъкна той.

Медицинският одит по случая с починалата фотографка е показал, че има разминавания в часа на тръгване и пристигане на линейката, съобщи националното радио. 

"Проблемът е много сериозен. Преди три години, когато внесохме в парламента проект за Закон за спешната помощ, тя все още беше с детски болести. В момента Спешна помощ е в клинична смърт", каза в студиото на "Здравей, България" д-р Десислава Кателиева от Асоциацията на работещите в Спешна помощ.

Вчера Министерство на здравеопазването предложи д-р Гелев и заместниците му да бъдат уволнени. Скандал със закъсняла линейка в столицата предизвика това решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай