Времето се затопля, вижте прогнозата за седмицата

Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°

Времето се затопля, вижте прогнозата за седмицата | StandartNews.com

Днес сутринта ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има по-значителни, временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в североизточните райони ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който утре вечерта ще отслабне. Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°.

По Черноморието сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над северното крайбрежие и на отделни места там ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток и ще отслабва. Максималните температури ще бъдат 27°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

През следващите дни времето ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 28° и 33°. Вятърът ще отслабне, в сряда ще се ориентира от север, в четвъртък - от североизток и до края на седмицата ще остане без съществена промяна, слаб, по Черноморието в следобедните часове - умерен. В петък и през почивните дни вероятността на отделни места да има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици се повишава. Тогава и температурите ще се по-високи, в цялата страна максималните ще са над 30°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай