Всеки ден не е Великден. Времето се обръща

Светлата седмица започва с мъка за шофьорите

Всеки ден не е Великден. Времето се обръща | StandartNews.com

Светлата седмица започва с дъжд и гръмотевици и по всичко личи, че лошото време трайно ще се настани през следващите дни.   

Освен задръстванията, които чакат шофьорите в последния почивен ден, на пътя ще вали като из ведро, а на някои места ще има и гръмотевици.

През следващото денонощие ще преобладава облачно време и ще има валежи от дъжд. На отделни места количествата ще са значителни, в Югоизточна България - с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, максималните - между 13° и 18°.

В София минималната температура ще бъде около 7°, максималната - около 14°.

По Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 14°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над около 1700 метра - сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 2°.

През следващите дни времето ще се задържи облачно с валежи от дъжд, в планините над 1800 м - от сняг. В отделни райони ще са значителни по количество. Вятърът ще е слаб, във вторник - от североизток, в сряда - от север-северозапад. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 13° и 18°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай