Времето ни поднася голяма изненада. Кога идва студът?

Не забравяйте чадърите

Времето ни поднася голяма изненада. Кога идва студът? | StandartNews.com

Голяма изненада ни поднася времето днес. Ще бъде топло, но дъждовно.

Преди обяд облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд главно в Южна България. След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, но в Източна България ще се задържи значителна, на места с краткотрайни валежи, в отделни райони и ще прегърми.

Ще продължи да духа югозападен вятър, ще бъде до умерен. Остава топло за края на октомври с максимални температури между 21° и 26°, в София - около 22°.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна, на места с превалявания от дъжд, след обяд в отделни райони е възможно да прегърми. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 21° и 24 °. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността преди обяд ще бъде значителна на места с валежи от дъжд.

След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 9°.

През следващите дни сутрин в Източна България ще бъде с намалена видимост или ниска слоеста облачност. В петък над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, по-късно през деня и през нощта срещу събота от запад на изток ще се увеличи и на места, главно в Северна България ще превали.

В петък вятърът ще бъде до умерен, в Източна България и северно от планините временно силен, поривист от юг-югозапад и с него дневните температури отново за кратко ще се повишат, максималните ще са между 23° и 28°.

В събота вятърът ще е слаб от северозапад, а температурите - с два-три градуса по-ниски.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай