Вредни ли са сандвичите и колбасите? Диетолог обърна мнението

При избора на храна за закуска е важно да се обърне внимание на нейния състав, препоръчва специалистът

Вредни ли са сандвичите и колбасите? Диетолог обърна мнението | StandartNews.com

Бързите закуски не винаги са вредни, смята Маргарита Арзуманян, кандидат на медицинските науки, диетолог и гастроентеролог, цитирана от dariknews.bg.

При избора на храна за закуска е важно да се обърне внимание на нейния състав. Според Арзуманян идеалният начин за бърза закуска е да хапнете нещо, съдържащо ядки, пълнозърнесто брашно, зеленчуци, горски плодове или бобови растения.При избора на храна за закуска е важно да се обърне внимание на нейния състав.

"Най-бързата и чудесна закуска е да вземете добър пълнозърнест хляб и кисело мляко и да добавите ядки и плодове", казва тя.

Правилната комбинация от съставки ще превърне дори сандвича, който обикновено се смята за нездравословна закуска, в здравословно ястие - продължава диетологът.

"Сандвичът може да бъде добра закуска, ако вземем домашно приготвено месо, пиле или риба, хляб от пълнозърнесто башно, което съдържа остатъчно количество фибри. Сложете отгоре резен краставица, домат или маруля", препоръчва Арзуманян.

Много храни, които преди са били смятани за вредни, сега се произвеждат по различни технологии, казва диетологът. Така че според нея съвременните колбаси си заслужават да бъдат част от здравословното хранене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай