Волгин нападна държавата! Кой е откраднал лева

Демокрация означава управление на народа.

Волгин нападна държавата! Кой е откраднал лева | StandartNews.com

Соцрадетелят Петър Волгин отново взе думата по политически въпроси.

Управляващият политически елит гласува в НС срещу провеждането на референдум за запазването на българския лев до 2043 г. и така открадна демокрацията. Демокрация означава управление на народа.

Така започва седмичният си коментар в "Политически НЕкоректно" по БНР журналистът Петър Волгин. Ето какво още казва той:

"А какво означава народът да управлява? Това означава гражданите да бъдем питани по най-важните въпроси, свързани с развитието на България. И нека бъде така добър политическият елит да не излиза с глуповати съждения от типа: Вие сте гласували за нас, ние сме за еврото, значи и вие сте за еврото.

Защото е напълно възможно много хора да са гласували за вас по съвсем други причини, а не защото сте за еврото. Ако искахте наистина да разберете какво мислят хората за евентуалното ни членство в еврозоната, трябваше да изпълните закона.

Какво друго видяхме вчера в парламента, освен че станахме свидетели на една най-банална кражба? Управляващият политически елит на България се страхува от българите. Страхува се от решенията, които можем да вземем. И затова и дума не дава да се издума за провеждането на референдум. За каквото и да е.

Елитът бяга от референдумите със същата скорост, с която милионер от IT сектора и кандидат за кмет бяга от въпроса за първия си милион. И страхът, и бягството са напълно естествени.

Крадците на демокрация осъзнават прекрасно и още нещо много важно. Повечето българи не ги харесват. Повечето българи не харесват този разплут от самодоволство елит. И ако тези хора, въобразили си, че са символ на умността и красотата, искат да водят охолния живот на елит, няма как да разчитат на сънародниците си.

Остава им да разчитат на чуждите началници. Единствено началниците от чужбина са тези, които гарантират спокойствието и охолството на управляващия елит."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай