Внимавайте в Гърция! Шофьорите нарушители няма да се скрият

Засилени мерки от днес в южната ни съседка

Внимавайте в Гърция! Шофьорите нарушители няма да се скрият | StandartNews.com

От днес до неделя (12 май) Гърция въвежда засилени мерки за движение по цялата пътна мрежа с цел безопасно придвижване на гражданите и предотвратяване на пътнотранспортни произшествия, във връзка с празнуването на Великден и Първи май. Трафикът се следи и с хеликоптери, пише "Труд".

Засилен е контролът на трафика на входовете и изходите на големите градски центрове, на ключови кръстовища, на ТОЛ станциите в страната. Полицейски патрули ще проверяват за шофиране под въздействието на алкохол, превишена скорост, използване на мобилен телефон по време на шофиране, неизползване на предпазна каска и предпазен колан, неправилно изпреварване и пресичане на двойна разделителна линия, управление на МПС от непълнолетни и лица без шофьорска книжка, износени гуми, технически преглед и други.

Въвежда се забрана за движението на всички камиони с максимално допустимо тегло над 3,5 тона в понеделник, 2 май от 22:00 ч., в петък, 3 май от 6:00 ч. до 16:00 ч. и във вторник, 7 май от 8:00 ч до 13:00. 

Изключения има за линейки, пожарни, аварийни автомобили, камиони превозващи храна, цистерни.

От транспортните фирми съобщават, че на 1 май поради стачка морският транспорт ще бъде спрян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи