Неделя,

Внимавайте! Конфискуват домашна ракия от къщите

От: Редакция -
3060
Внимавайте! Конфискуват домашна ракия от къщите
A
A
A

Около 1500 литра домашна ракия конфискуваха митниари от Русе от частни жилища миналата седмица.

На 17 февроари митнически служители извършиха проверка на частен дом в района на Дулово. В стопанска постройка, прилежаща към имота, са открити 3 PVC бидона с различни вместимости, съдържащи около 260 л течност с мирис на етилов алкохол. Допълнително в кухнята и избеното помещение на къщата са открити още 37 PVC туби с вместимости от 10 и 11 л, пълни с идентична по вид течност. Общото количеството на съхраняваната в имота ракия е 638 л.  

В момента на проверката собственикът не е предоставил документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверка на смесен магазин в същото населено място в района на община Дулово, в дървената постройка до склада на търговския обект и в неработещата витрина са открити 5 PVC туби и 9 шишета, пълни с течност с мирис на етилов алкохол. Общото количество на откритата течност е 53.7 л. Проверяваното лице не е предоставило документи за платен или обезпечен акциз. 

На 18 февруари е предприета проверка на частен имот в района на община Никопол. В помещение в двора на имота митническите служители установяват монтиран казан за изваряване на домашен алкохол, за който лицето не притежава валидно удостоверение на регистрация на специализиран малък обект за дестилиране. В последвалата проверка на мазето на къщата митническите служители откриват съдове с различна вместимост, в които е съхранявана общо 507 л безцветна течност с вид и мирис на етилов алкохол. Проверяваното лице не е предоставило документи за платен акциз, количествата течност за иззети и са на съхранение в ТД Митница Русе.

 На 17 февруари, при провеждане на съвместна операция със служители на МВР, е извършена проверка на къща в района на община Горна Оряховица. В хода на проверката е констатирано държане на 318 л течност с вид и мирис на етилов алкохол, съдържаща се в 51 броя стъклени и PVC съдове. Проверяваното лице не е предоставило документи за заплатен акциз, а ракията е иззета.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички