Включиха камерите на КАТ с изкуствения интелект. Как действат

Разпознава нарушител в колона от автомобили

Включиха камерите на КАТ с изкуствения интелект. Как действат | StandartNews.com

Новите камери на КАТ са вече на пътя. Първите 20 камери с изкуствен интелект вече пристигнаха в 19 областни управления на полицията в страната, предаде бТВ.

Новото техническо средство е снабдено с две смарт камери с висока резолюция. Снима в двете посоки едновременно. Различава класа на автомобила. Отчита скорост от 20 до 320 км в час и е подходящо за градски условия и магистрали.

„Изкуственият интелект може да разграничи с каква скорост се движат висок брой автомобили, да разграничи всяка една скорост, да отдели всяко едно нарушение на нарушителите от автомобилите, които не нарушават скоростните режими”, каза  инспектор Пламен Манчев от ОДМВР-Велико Търново.

Камерите ще предават данните за нарушителите – видео и снимки, в реално време, с допустимо максимално закъснение от 15 секунди. В употреба остават и старите камери за скорост.

Новата техника на пътя ще има и превантивен ефект, смятат от пътната полиция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
6 Коментара
Разбирач
преди 2 месеца

Касичката ще се напълни , а пътищата ще си останат калпави.

Откажи
DOC
преди 2 месеца

Изключително точно казано!

Откажи
Естет
преди 2 месеца

А ботоксирани джуки и ЛГБТИ ще различават ли , щото те са защитен вид ;)

Откажи
Fresh
преди 2 месеца

Що за низост. Прибират се стотици хиляди ако не и милиони от глоби, но никой, никой не пожела да направи смотаните пътища. Хората се избиват всеки ден в цели ровове, дупки в които човек пеша да ходи може да си счупи крака пък камо ли с кола да мине буквално може да катастрофира. После се оказва, че никой не носи отговорност за това. Един риторичен въпрос, в чии джоб отиват тези средства от глоби и пътни данъци застраховки и прочее. В чий джоб отиват парите от винетките защото не са определено отишли за направата на пътя.

Откажи
Бай Вес
преди 2 месеца

Добре с превенцията,а с превенцията на контролните органи.., лошите пътища и магистрала Тракия е с дупки по които си трошим автомобилите..,не адекватни знаци и липсваща маркировка и много други..а плащаме винетки и данъци!!!

Откажи
Бамби
преди 2 месеца

Е, супер! А пък ние посредством изкуственият интелект ще обжалваме как се определят нарушителите!

Откажи