Сряда,

Вера Су с пробойни, има ли разлив на отрови

От: Редакция -
Вера Су с пробойни, има ли разлив на отрови
A
A
A

Засега обаче няма данни за разлив на товара около кораба, съобщи изпълнителният директор на “Морска администрация" кап. Венцислав Иванов.

По думите му не са забелязани и поражения върху корпуса на кораба. Водата в машинното отделение по всяка вероятност е нахлула през недобре затворена врата. Има съмнения, че тя е била оставен умишлено отворена, тъй като морските лица са наясно, че точно тази врата трябва да бъде затворена по правилния начин.

Съществува вероятност вода да е навлязла в отделението и заради оставен отворен кингстон или заради компрометирана преграда между машинното отделение и баластните танкове.

Към момента корабът е стабилно седнал на дъното и не се очакват друг наранявания по корпуса, съобщи „Фокус“.

Според Румен Николов, главен директор на главна дирекция "Аварийна безопасност", в периода от 27-ми септември до днес е имало само два-три прозореца, в които времето е позволило да се работи по кораба. В рамките на тези прозорци е бил свален екипажът, корабът е бил допълнително укрепен с въжета и котви, а освен това е било източено горивото и смазочните материали. В следващите 3-4 дни обаче се очаква силно вълнение между 4-5 бала, което няма да позволи да се извършват операции.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички