Великолепни банички - зарадвайте семейството

Тази закуска се приготвя лесно, но е много вкусна

Великолепни банички - зарадвайте семейството | StandartNews.com

Необходими продукти:

кори за баница - 400 г фини

яйца - 3 бр.

сирене - 250 г

кисело мляко - 1 ч.ч.

бакпулвер - 1/2 пакетче

олио - 50 мл

масло - 50 г

Начин на приготвяне:

Първо се приготвя плънката. В купа се разбиват две яйца и един белтък. Прибавя се натрошеното сирене и киселото мляко, в което е разбъркан бакпулверът. Всичко се разбърква, за да се смесят добре продуктите. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото. Взема се една кора, намазва се леко с мазнина с помощта на четка и се слага върху нея втора кора. Тя също се намаслява. Корите се прегъват на две по дължина така, че да се получи дълга и тясна лента. Намазва се отново леко с мазнина.

С лъжица се гребва от плънката и се разпределя върху получената лента. Баничките се оформят, като се хваща единият от долните ъгли и се прегъне кората по диагонал. След това се захваща другият получен ъгъл и се прегъва по дължината на лентата. Действието се повтаря докато се прегъне цялата кора. Ако остане малка част от кората, тя се подпъхва в образуваният джоб, получен при нагъването.

Баничките се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с разбития останал жълтък и се слагат да се пекат във фурна, загрята на 190 градуса, докато получат хубав златист загар. След като се извадят от фурната, триъгълните банички се напръскват леко с вода и се покриват за кратко с чиста памучна кърпа.

/Actualno.com/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай