Важно за пътуващите в Гърция

Абсолютно е забранено внасянето на свинско месо, проверките по граничните пунктове са постоянни

Важно за пътуващите в Гърция | StandartNews.com

За да се предпази от разпространение на африканската чума по свинете, Гърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, съобщи БНР. Под особено засилен контрол са районите в близост до българо-гръцката граница.

Абсолютно е забранено внасянето на свинско месо, проверките по граничните пунктове са постоянни. Аграрното министерство, както и всички служби по контрол на храните, следят с повишено внимание разпространението на африканската чума по свинете в България и Румъния. Оттам допълват, че българските власти, съвместно с екипа за спешни действие на Европейската комисия, прилагат всички мерки за локализиране на огнищата от чумата. Министърът на земеделието в Атина е провел извънредна среща с фермерите за мерките по предпазване от разпространение на болестта и в Гърция, пише БЛИЦ. Премиерът Кириакос Мицотакис посети днес министерството на аграрното развитие, за да се запознае със стратегията по предпазване от африканската чума по свинете. А хотелиерите в Северна Гърция са доволни от българския туристически поток. Както всеки петък, и днес е засилен трафикът на български автомобили по посока към туристическите райони в Гърция. За туристите, които ще пътуват с фериботи, властите информират да са на пристанищата поне два часа преди отплаване поради натоварения трафик. "Българските туристи отново превзеха плажовете в Северна Гърция", съобщават хотелиерите.

В някои райони на Средиземноморското крайбрежие се появиха медузи. Властите предупреждават туристите с информация на няколко езика. Според специалистите медузите не са токсични, но могат да предизвикат алергия. Министерството на здравеопазването съобщи, че в последната седмица са регистрирани нови пет случая на заразени от западнонилска треска в различни райони

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай