Варварите атакуват нашата Европа

Варварите атакуват нашата Европа  | StandartNews.com

Знаехме, очаквахме го, подозирахме, че това ще стане. След немислимото, което стана в Париж миналия януари (б.р. - нападението срещу редакцията на "Шарли Ебдо"), варварството се настани и в Брюксел и сигурно това няма да е краят. Цяла Европа е застрашена. Мирът в целия свят вече е заплашен. Трябва да признаем този факт. Варварите атакуват Нашата Европа.

Метростанцията "Маалбек" в Брюксел се намира в сърцето на европейския квартал, на крачки от европейските институции, на метри от върховното представителство на демокрацията. Много добре познавам тази станция. Тя е цял символ.

Днес се убиват невинни хора. Опитват се да убият дори самата идея за свобода и социален напредък. Независимо дали сме за или срещу европейската интеграция ние няма как да останем безразлични на тези атаки.

Живеейки в Европа, ние всички сме ползвали линиите на метрото или терминалите на летищата. Това е част от нашето банално ежедневие. Днес не можем да се чувстваме свободни, без да се чувстваме застрашени.

Днес не е възможно да сме безразлични, ние сме във война. Физическа и психологическа. Крайно време е да оставим настрана ежедневните глупости и да осъзнаем, че имаме право просто да живеем. Крайно време е да оценим малките неща от живота, да кажем на близките си, че ги обичаме, да преосмислим малките красиви неща и да се отърсим от незначителните грижи. Защото има неща много по-страшни от тях.

В крайна сметка всички ние сме сред оцелелите. Крайно време е да заживеем истински заедно и да се концентрираме върху това, което можем да правим най-добре: да живеем свободно, независимо от това какво ще ни струва, и да нанесем един мощен удар в лицето на тероризма. Това е единственият начин за победа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай