Валежи на много места след обяд

Максималните температури ще са между 25° и 30°

Валежи на много места след обяд | StandartNews.com

Сутринта ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. След пладне в Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Атмосферното налягане ще се повиши още и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността и на много места ще превали краткотрайно. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 18° - 21°.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 15°.

В събота ще преобладава слънчево време. Превалявания, предимно краткотрайни и слаби, ще има главно в следобедните часове в североизточните райони и планините. Ще се затопли още и максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 27° и 32°. В неделя и в началото на следващата седмица вятърът ще бъде от север-североизток, предимно слаб. Отново на много места из цялата страна ще има превалявания, придружени с гръмотевици и временно усилване вятъра, възможни са и градушки. Повишава се вероятността за временно интензивни явления. На места в Централна България отново ще има значителни количества дъжд. Температурите слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай