В наш град комунизмът победи! Ето заплатите

Какви възнаграждения са гласувани

В наш град комунизмът победи! Ето заплатите | StandartNews.com

80% от министерската заплата ще бъде възнаграждението на кмета на община Дупница Първан Дангов, реши Общинския съвет. Това съобщи председателят на общинския съвет Костадин Костадинов.

Корекцията е била предложена на днешното заседание на Общинския съвет лично от Дангов. Предишното предложение беше той да получава 90 процента от възнаграждението на министър - 9 100 лв.

Заместниците на Дангов по закон взимат 80 процента от неговото възнаграждение, а председателят на Общински съвет - 45 процента от кметската заплата.

Съветниците гласуваха освобождаването на Мария Жайгарова като прокурист на Общинската болница в Дупница и решиха временно за директор да бъде назначен д-р Крум Бонев. До три месеца следва да бъде обявен конкурс за титуляр на здравното заведение. 

Съветниците в Дупница взеха две решения, свързани с големи инвестиционни проекти в общината. Едното решение се отнася до предоставянето на 420 дка общински имот за 30-годишен период, за разширяване на най-големия фотоволтаичен парк в България, в с. Крайници, община Дупница, който сега е на площ от над 1300 декара. Там ще бъдат инвестирани около 50 милиона евро, за разширяването на парка, каза Костадинов.

Другото решение е във връзка с предстоящо изграждане на ПАВЕЦ в с. Самораново, община Дупница, където се очаква да бъдат инвестирани над 500 милиона евро. 

Приет е и план за разпореждане с общински имоти, които да бъдат предлагани на инвеститори. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай