Цветанов с удар по МВР

Той се аргументира с факта, че безработицата е увеличена

Цветанов с удар по МВР | StandartNews.com

Очаквам ръст на престъпността. Това заяви пред БНР ръководителят на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Той се аргументира с факта, че безработицата е увеличена и над 100 000 българи са се прибрали от чужбина. 

Според него това означава, че конвенционалната престъпност ще се увеличи и същевременно ще се предприемат действия за допълнителни финансови схеми и измами.

Цветанов изрази мнение, че средата за сигурност ще се променя в негативен план. Имаме една изтощена система за сигурност в лицето на МВР, коментира той.

Според него в този период на пандемия и извънредно положение политиците не са се откроили и е липсвало рационално лидерство от страна на правителството и на президентството. Цветанов бе категоричен, че Бойко Борисов и Румен Радев трябва да загърбят личните си противоречия, защото това влияе лошо върху перспективата на страната.

Цветанов определи ситуацията, в която законотворците не работят, като "недъг на политическата система", който трябва да бъде отстранен, защото ще се окаже с тежки последствия за бъдещето на страната.

Според него правителството се е справило добре със здравните мерки, което се вижда в статистиките за броя на жертвите у нас спрямо другите страни в Европейския съюз.

Цветанов прогнозира, че добрите резултати от извънредното положение ще бъдат за изпълнителната власт, а ако има лошо, то ще бъде понесено от Националния оперативен щаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай