Вторник,

Цветанов с удар по МВР

От: Редактор -
126
Цветанов с удар по МВР
A
A
A

Очаквам ръст на престъпността. Това заяви пред БНР ръководителят на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Той се аргументира с факта, че безработицата е увеличена и над 100 000 българи са се прибрали от чужбина. 

Според него това означава, че конвенционалната престъпност ще се увеличи и същевременно ще се предприемат действия за допълнителни финансови схеми и измами.

Цветанов изрази мнение, че средата за сигурност ще се променя в негативен план. Имаме една изтощена система за сигурност в лицето на МВР, коментира той.

Според него в този период на пандемия и извънредно положение политиците не са се откроили и е липсвало рационално лидерство от страна на правителството и на президентството. Цветанов бе категоричен, че Бойко Борисов и Румен Радев трябва да загърбят личните си противоречия, защото това влияе лошо върху перспективата на страната.

Цветанов определи ситуацията, в която законотворците не работят, като "недъг на политическата система", който трябва да бъде отстранен, защото ще се окаже с тежки последствия за бъдещето на страната.

Според него правителството се е справило добре със здравните мерки, което се вижда в статистиките за броя на жертвите у нас спрямо другите страни в Европейския съюз.

Цветанов прогнозира, че добрите резултати от извънредното положение ще бъдат за изпълнителната власт, а ако има лошо, то ще бъде понесено от Националния оперативен щаб.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички