Търговци и шофьори вдигат протест

С искане ГКПП "Илинден-Екзохи" да бъде отворен

Търговци и шофьори вдигат протест | StandartNews.com

Днес в 17 часа търговци и шофьори от района на Гоце Делчев оргнизират протест срещу затварянето на граничен пункт "Илинден-Екзохи", предаде БНТ.

Те ще се съберат близо до българо-гръцката граница, настоявайки тежкотоварните камиони да бъдат пропускани през пункта като заплашват с блокади на пътя и ефективни протести, ако това не се случи.

Представители на търговски, транспортни и земеделски фирми от района на Гоце Делчев са категорични, че търпят огромни загуби, заради затворения пункт "Илинден-Екзохи". Защото пътят им до граничен пункт "Кулата", от където могат да влязат в Гърция, се удължава и оскъпява. Част от тях дори за загубили партньори, с които работят в Гърция. Те настояват за бързата намеса на българските власти.

Вече са изпратили писмо до Външно министерство и до представителството на ЕК в България.

Превозвачите определят като абсолютно нелогично затварянето на КПП "Илинден". Тъй като шофьорите преминават през Кулата също без да се изисква отрицателен тест за коронавирус тях. Превозвачите са категорични, че ако Граничен пункт "Илинден" остане затворен и зимата, проходът през Папаз чаир, който свързва Сандански и Гоце Делчев, става почти невъзможен за преминаване, и това ще убие бизнеса им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай