Тежък удар от Борисов! Какво се случва

Над 6 процента преднина пред Кирил Петков и Асен Василев

Тежък удар от Борисов! Какво се случва | StandartNews.com

Партията на Бойко Борисов ГЕРБ води с 6 процента на основаната от Кирил Петков и Асен Василев партия "Продължаваме промяната". Това сочат данните от ново проучване, което е за електоралните нагласи ако изборите бяха днес. Цифрите са 22,9 на 16,9 процента. 

След тях се нарежда БСП с 11%, следвана от ДПС с 9,3% и „Възраждане“ с 8,6%. На предпоследното място е „Демократична България“ със 7,4%, а на последно е „Има такъв народ“ с 5,8%.

6,4% от анкетираните са дали отговор, че ще гласуват за друга партия. 11,7% не са решили, а 16% няма да гласуват.

Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от БТВ и „Маркет линкс“, проведено сред лица над 18 г. в страната в периода 29 април – 8 май 2022 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета

От януари до април доверието към Народното събрание е спаднало с 14% (от 22% на 8%), а към правителството с 19% (от 36% на 15%).

Усещането на българските граждани е, че се чувства несигурност. Чувства се, че управлението все още в някаква степен се лута, прави грешки, поправя ги в движение, ако е възможно и затова, особено в тези тежки кризи, се губи усещането за силно и убедително лидерство в страната“, заяви пред БТВ социологът Добромир Живков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай