Свръхмодерна уро апаратура вече и в България

Свръхмодерна уро апаратура вече и в България | StandartNews.com

В столичната МБАЛ „Вита" разбиват камъни с ултратънък уретероскоп

Лазерното разбиване на камъни е безкръвен и доказано ефективен метод за лечение на всички видове камъни, без значение от тяхната локализация – в бъбреците, в уретерите или в пикочния мехур. Лечението на камъни в бъбреците е една от основните дейности на Отделението по урология и андрология на МБАЛ "Вита", София. Урологичният екип на болницата вече работи с най-съвременния, флексибилен уретероскоп на фирмата Olympus за лазерно разбиване на камъни в бъбреците.

„Стремим се да предложим най-съвременни и високотехнологични методи за лечение на урологични проблеми. Днес с този ултратънък и гъвкав уретероскоп гарантираме комфорта и безопасността на пациента", коментира д-р Васил Василев, Началник на Отделението по урология и андрология на МБАЛ "Вита", София.

Тялото е тънко като корда, едва 2.65 mm, и позволява почти 360 градуса огъване на върха. По този начин лазерът достига до всички отдели на бъбрека и чашките му и улеснява прецизното разбиване на камъка. Достъпът до прицелната структура е през пикочния канал и не се налага да се правят разрези или дупки на кожата. Безкръвната интервенция е и с кратък болничен престой – средно 1 ден.

„Уролозите на „Вита" се справят успешно с всички видове камъни в бъбреците, дори и с тези с много големи размери - 2-3 см. А с покупката на новия уретероскоп урологичното отделение на болницата става ултрамодерно," обясни д-р Тихомир Савчев, управител на Многопрофилна болница за активно лечение „Вита".

За допълнителна информация и записване на часове: 02 960 49 50, 02 960 49 51, 02 960 49 52 и www.vita.bg

Видео на лазерно разбиване на голям камък в бъбрека (2 см) с ултратънкия уретероскоп Olympus в МБАЛ „Вита":

https://www.youtube.com/watch?v=V9cu0llz8dA

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай