Страшна изповед. Кмет в ужас от урагана

Признавам, този път ме беше страх, каза Иван Алексиев

Страшна изповед. Кмет в ужас от урагана | StandartNews.com

От 12 години съм кмет и много бедствия са минавали през Поморие, но такова чудо като снощното не съм виждал никога. С тези думи кметът на община Поморие Иван Алексиев описа ужаса, който вчера връхлетя Бургаска област, предаде „Флагман”.

Алексиев по-рано днес свика кризисния щаб на брифинг, за да разбере какво е свършено вчера и какво прдстои да бъде свършено днес по отношение на разчистването на улиците в града след бурята. На срещата присъства и областният управител проф. Мария Нейкова, която е в Поморие от 7 ч. тази сутрин.

„Помните много добре бурята през 2012 г., на рибарския хелинг, помните пожарът над с. Горица. Това са сериозни бедствия, но такова нещо като това, което се случи вчера, аз никога не съм виждал. Признавам си, за пръв път се страхувах. За толкова кратко време, толкова щети бяха нанесени. От снощи гледам на живота с други очи. Оцених колко сме малки и колко сме уязвими“, каза кметът на Поморие.

Днес работата на координираните екипи на община, пожарна и доброволци ще продължи. Снощи огнеборците са почистили всички входове на Поморие откъм главните пътища. Премахнати са десетки паднали дърввета и от някои от централните улици в града, както и крайбрежната алея. Предстои сега да се работи по сигнали, уточниха от пожарната на брифинга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай