Става ли пак златна сянката по морето? Ето цените

След пандемията отново ще трябва да се плаща сериозно

Става ли пак златна сянката по морето? Ето цените | StandartNews.com

Летният туристически сезон тази година ще бъде открит символично на 11 юни в к.к. "Златни пясъци" от министъра на туризма Христо Проданов. Въпреки това всеки курорт сам решава кога да открие активния си сезон. Към настоящия момент по много от морските плажове тече усилена подготовка и поставяне на чадъри и шезлонги от концесионерите.

Миналото лято заради пандемията Министерството на туризма намали концесионните такси и наемите с до 50%, пропорционално на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава мярка срещу COVID-19 не се предвижда.

На плажовете "Смокиня“ и "Каваци“ тази година туристите ще заплащат 6 лв. за чадър и 7 лв. за наем на шезлонг. В Крайморие чадърите тази година са на цени 8 лв., а шезлонгите 6 лв. 

Край на безплатните чадъри и шезлонги на бургаския плаж. На северния плаж в Бургас чадърите и шезлонгите са на доста по-ниски цени. Чадърът и шезлонгът са по 1,20 лв., а пакетът от два шезлонга и чадър е 3,60 лв. Въпреки въвеждане на такса за плажните принадлежности тази година, цените на плажа в Бургас остават символични.

Цените на различните плажове в Слънчев бряг са с леки разлики. На Северния плаж почиващите ще платят по 9 лв. за шезлонг и чадър, а на Централния и Южния цените са по 10 лв. за същите артикули.

Летовниците в Обзор тази година също ще имат избор между два плажа на различни цени. На Централния плаж чадърите и шезлонгите са по 7 лв., а на Обзор-Юг по 3 лв., съобщава кореспондент на bTV.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай