Спешна помощ се опитва да реши проблемите

Спешна помощ се опитва да реши проблемите | StandartNews.com

София. В 9 часа във вторник временно изпълняващият длъжността директор на "Спешна помощ" в София д-р Александър Златанов свиква дирекционен съвет, на който кани лекари, сестри и шофьори да споделят проблемите в системата, предаде БНР.

"Свиквам дирекционен съвет, нещо, което не е правено никога досега. Той ще е във формат, освен ръководството, каня хора от всички среди и нива да дойдат и да се чуем. Защото подозирам, че дирекционен съвет се е събирал на определено високо ниво, но не са имали среща с хората."

Д-р Златанов заяви, че няма списъци с хора за уволнение заради участие в протестите.

Медиците от Спешната помощ в столицата отново ще протестират, заради новите случаи на насилие срещу тях и с искане за по-високо заплащане.

Продължава и протестът на работещите в Областната болница в Хасково заради неизплатени заплати. Здравната каса дължи на лечебното заведение 1 милион и 800 хиляди лева за изминалите 2 месеца. Забавените средства са заради възникналите проблеми с обслужващата Корпоративна търговска банка. Днес трябва да бъде разкрита нова сметка в друга банка, след което ще бъде възстановено разплащането.

От днес в болницата в Стара Загора, която също е пред фалит, изхранването на пациентите се поема от Българския червен кръст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай