"Спешна помощ" иска жандармерия в рисковите квартали

"Спешна помощ" иска жандармерия в рисковите квартали | StandartNews.com

София. Жандармерия на адресите в рисковите квартали, в които ходи "Спешна помощ". За това настояват медици, каза директорът на Спешната помощ в София област Юрий Торнев. Той коментира поредното нападение на лекарски екип в страната в сутрешния блок на БНТ.

"Във всички случаи потенциалната заплаха съществува и аз по никакъв начин при цялото ми желание не мога да ги защитя, защото нямаме такива средства и възможност да наемаме въоръжена охрана, която да ги съпътства по време на изпълнение на повикването", обясни Торнев.

Припомняме, че медицинска сестра бе нападната преди дни в ромската махала в ботевграското село Врачеш, докато пътувала по сигнал. Д-р Маринова е с комоцио и травма на главата след инцидента.

„Тичаме за всичко и не получаваме нищо отсреща. Работя в системата от 17 години. И преди са се опитвали да ми посягат, но никога не ми се е случвало нещо подобно", разказа д-р Маринова пред Нова тв. Тя обаче бе категорична, че заради случилото се няма да напусне системата на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай