София свали гарда. Протестът победи

Карта, ползвана от 36 000 души, се връща отново

София свали гарда. Протестът победи | StandartNews.com

Пълен обрат с новата схема за градски транспорт в София. Столичани отново ще могат да пътуват с карта за една линия. Отмяната й ̀ издържа само 12 дни. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви, че ще предложи картата, която ползват над 36 000 души, да бъде отново възстановена.

Това обаче може да се случи най-рано след месец и половина заради процедурите. Решението трябва да се прегледа от работна група, а срокът за обществено обсъждане на промените е месец.

Картата за една линия отпадна от 1 януари. За автобус, тролей и трамвай тя струваше 23 лв., а ако не е персонална - 28 лв. За метрото беше 35 лв., ако е със снимка и име и 42 лв., ако не е персонална.

Отпадането на картата предизвика лавина от недоволство. Софиянци пуснаха куп жалби до омбудсмана, защото ползват само едно превозно средство, а с промените са принудени да си купуват или месечна карта за цялата мрежа за 50 лв., или годишна за 365 лв. Заради протести ще отпадне и глобата от 3 лв., ако не се валидира картата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай