Собственикът на изгорелия автобус проговори, какво е имало в тубите

Шефът на Беса транс също бил на екскурзията, но в друг рейс

Собственикът на изгорелия автобус проговори, какво е имало в тубите | StandartNews.com

"Защо не бях в този автобус, да умра и аз".

Това каза собственикът на фирмата "Беса Транс", в чийто автобус изгоряха 45 души на магистрала "Стрима", Беким Хаджиув интервю за БНТ. По думите му рейсът е минал през сервиз преди да потегли от Турция и всичко е било в изправност.

Беким Хаджиу и неговото семейство често се включвали в екскурзиите, които неговата фирма организира. Така било и този път. От Република Северна Македония потеглили четири автобуса. На връщане от Турция собственикът на фирмата и неговата съпруга пътували в автобуса, който се движел първи. Децата им били в един от другите. На границата, на излизане от България, Беким Хаджиу разбрал, че негов автобус е катастрофирал. "Казах им да ме пратят до мястото да видя с моите очи какво се е случило там", разказа  Хаджиу.

Собственикът на фирмата взел такси и се върнал обратно. Останал на мястото на инцидента часове наред. Хаджиу не пожела да коментира версиите за катастрофата, защото все още разследването продължава. Каза обаче, че три седмици преди инцидента автобусът е преминал технически преглед. Допълнително преди всяко пътуване всички превозни средства минавали през сервиз.

"Преди да тръгнем за Турция им правим сервиз, контролираме, пък дори когато стигнем в Истанбул и там ходим на сервиз да се контролира, превозваме пътници, да видим каква е ситуацията. Всичко беше наред и натам и когато бяхме на сервиза там. Когато има нещо ни казват веднага да го оправим", поясни собственикът на "Беса Транс".

Беким Хаджиу заяви, че туби с нелегално внесено гориво не е имало в автобуса. Заради щателните проверки на българските граници изключва и варианта пътник да е вкарал лесно запалимо вещество.

"Има туби във всеки автобус, те са с вода, всеки автобус трябва да ги има за всеки случай. Това е резервна вода", уточни Беким Хаджиу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай