Сняг се сипе на парцали...

Температурите ще се понижат с повече от 10°-15° в сравнение с вчера и към 14 часа ще бъдат между 2° и 7°

Сняг се сипе на парцали... | StandartNews.com

Рязко и съществено застудяване, валежи от дъжд и от сняг - това е водещото в прогнозата на НИМХ за днес. Ще има виелици и навявания. Предупреждение за силен северозападен вятър с пориви до 15-20 м/с е обявен в почти цялата страна.

Ще продължи да вали, като във все повече райони дъждът ще премине в сняг. Очаква се образуване на снежна покривка, а в Североизточна България и планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижат с повече от 10°-15° в сравнение с вчера и към 14 часа ще бъдат между 2° и 7°, а в комбинация със силния вятър, усещането ще бъде за още по-студено време.

Опасно ветровито и в планините със силен, по високите части – бурен северен вятър. Ще бъде облачно с валежи от сняг, а максималните температури ще се понижат рязко и по най-високите върхове ще бъдат около минус 12°, минус 13°.

През нощта срещу четвъртък в почти цялата област, с изключение на крайбрежието на морето, ще вали сняг. Ще духа силен вятър и ще има условия за виелици.

В четвъртък валежите ще спират, вятърът ще отслабва, но понижението на температурите ще продължи. В петък отново се очакват слаби превалявания, предимно от сняг. През почивните дни ще има променлива облачност. Минималните температури в цялата страна ще бъдат под нулата – между минус 5° и минус 10°, но максималните ще започнат да се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай