Снежният ад обърна автомобили, спря тока

В 15 области в страната е обявен жълт или оранжев код за опасно време

Снежният ад обърна автомобили, спря тока | StandartNews.com

Обилният снеговалеж обърна автомобили в Североизточна България, предизвика спиране на тока в редица общини в Западна България. В 15 области в страната е обявен жълт или оранжев код за опасно време. 899 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, особено по усойните места и съоръженията, където има предпоставки за хлъзгавост и заледяване, съобщиха от АПИ.

Обърнати автомобили е имало на пътя Варна - Добрич след Аксаково заради силния снеговалеж. Няма пострадали хора.  От Областната дирекция на МВР съобщиха, че на мястото е изпратена снегопочистваща техника и ситуацията е овладяна, пътят е проходим. Полицейските екипите са увеличени заради станалите леки произшествия. Очаква се затваряне на Дюлинския проход.

Ад по пътищата! АПИ с кърваво писмо към всички шофьори

От общината във Варна съобщиха, че до този момент няма много сигнали за проблеми, свързани с мокрия сняг и силния вятър, но на "Сливница" 165 има разместени контейнери, които пречат на движението. Паднало дърво има по пътя за Бургас преди отбивката за местността "Кантара", екипи го отстраняват.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение за значителни валежи и за силен вятър. В 12 области в Централна и Източна България е в сила жълт код код за снеговалежи и за образуване на нова снежна покривка - до 15-20 сантиметра. Ще духа и силен североизточен вятър, както ще има условия за преспи и навявания, съобщават от НИМХ.

В областите Бургас, Варна и Добрич е в сила оранжев код за днес. Там ще духа временно бурен североизточен вятър и също ще има значителни снеговалежи, по крайбрежието ще вали предимно дъжд, пише dir.bg.

Предупредителните жълт и оранжев код са публикувани в картата за опасните метеорологични явления, която е на сайта на НИМХ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай