Четвъртък,

Снегът идва! Кога да го очакваме

От: Редакция -
1265
Снегът идва! Кога да го очакваме
A
A
A

Динамично време с валежи от сняг ни очакват през новата седмица.

През следващите дни заради чести нахлувания на студен арктичен въздух от север в Централна и Източна Европа дъждът на много места ще бъде примесен със сняг, съобщават от Метео Балканс. В понеделник от северозапад у нас ще започнат валежи от дъжд. По-значителни ще са те в южната и югоизточната половина от страната, като на много места ще са проливни по характер. Не е изключено и да прегърми. През деня вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите съществено ще се понижават. Застудяването бързо ще обхване цялата страна. Късно следобед и вечерта в понеделник и през нощта срещу вторник в ниските планински райони и високите полета в Западна и Централна България дъждът ще преминава в сняг. Сняг ще завали по планините, като се очаква да се образува и съществена снежна покривка. Максималните температури на 1200 метра ще са - 4 до -5 °, на 2000 метра - около -8°. Минималните градуси в страната ще са около минус 2 и 9°С, максималните ще достигнат едва 4-5°С. По-топло ще се задържи по Черноморието – минимални около 7°С , максимални до 10°С.

Във вторник в страната ще бъде ветровито и студено. Минималните температури на много места ще са под минус 2 до плюс 4°С , а максималните - едва 5-8°С. През деня от северозапад валежите бързо ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее. В Южна България ще се задържи предимно облачно с чести валежи от дъжд и сняг. По планините ще е ветровито и студено със слаби валежи от сняг.

В сряда и четвъртък Балканският полуостров отново ще попада под по-топлия сектор на нов средиземноморски циклон, позициониран над Адриатическото море. Времето у нас постепенно ще се подобрява, но облачността на много райони от страната ще се задържи значителна. Вятърът ще отслабне. По-късно през деня на отделни места в Югозападна България облачността ще се разкъсва. Дневните температури постепенно ще се повишават. 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com